Euthanasie

Euthanasie paard

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als u om wat voor reden dan ook afscheid moet nemen van uw paard. Wij begrijpen dat dit altijd een moeilijk moment is en zullen ons best doen om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

Als eerste maken wij uw paard suf, dit om onrust bij het in slaap brengen te voorkomen. Daarna plaatsen we een catheter (hol buisje) in het bloedvat in de hals zodat we makkelijk de medicatie kunnen toedienen. Vervolgens brengen we het paard in slaap (narcose) zoals dat voor elke operatie zou gaan, hierop zakt hij/zij door de benen. Tot slot geven we een overdosis aan slaapmiddel en controleren we of het paard is overleden.

We kunnen de euthanasie bij u op stal of bij ons op de kliniek verzorgen, op de kliniek hebben we de mogelijkheid om uw paard tussen de muur en een schot te plaatsen zodat hij/zij netjes door de benen zakt.

U heeft de mogelijkheid om te kiezen wat er met uw paard gebeurd na het inslapen. Via www.rendac.nl kunt u uw paard aanmelden voor de ophaaldienst. Hier kunt u ook kiezen voor een individuele ophaalservice waarbij u zelf de plaats en tijd kunt afspreken. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om uw paard te laten cremeren bij een dierencrematorium, op internet zijn verschillende crematoria te vinden.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.