Wij werken uitsluitend op afspraak, om de wachttijden zo goed mogelijk te beperken en wij alle tijd en aandacht voor u en uw dier hebben. Dit geldt voor de jaarlijkse controles en vaccinaties, voor nagels knippen of wanneer u het vermoeden heeft dat uw dier ziek is. Tijdens een consult wordt het probleem uitgevraagd en uw dier onderzocht. In sommige gevallen wordt er besloten aanvullend onderzoek te doen.
U kunt bellen, e-mailen of een afspraakverzoek indienen via de website om een afspraak voor een consult bij een van onze artsen te maken. Wilt u snel terecht kunnen of is uw dier ziek dan raden we u aan om te bellen, zodat onze assistentes u zo snel en goed mogelijk kunnen helpen. Ook voor vragen kunt u altijd bij ons terecht voor deskundig advies.
Speciaal voor uw jonge pup hebben wij het puppyconsult in het leven geroepen, zodat uw pup goede ervaringen opdoet bij ons in de kliniek. We starten met deze consulten vanaf de leeftijd van 4 maanden. Tot de leeftijd van 6 maanden kunt u met uw pup de kliniek maandelijks bezoeken. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de groei en ontwikkeling van uw pup en thema’s als opvoeding, voeding, gebitsverzorging, ontworming/ontvlooiing en sterilisatie/castratie worden besproken in deze periode. Deelname aan dit programma is kosteloos en wordt verzorgd door onze deskundige paraveterinairen.
Voor een puppyconsult dient u van tevoren een afspraak in te plannen.
Ouderdom komt met gebreken en soms sluipen bepaalde problemen er in. Want wat trager lopen is toch te wijten aan z’n leeftijd? Net als het wat meer slapen. Het kan horen bij ouderdom, maar zijn vaak de voortekenen van onderliggende problemen. Zo hebben oudere dieren vaker last van artrose (gewrichtspijn), maar verliezen ze vaak ook gewicht, kunnen de organen verslechteren en hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan.
Om ervoor te zorgen dat deze problemen op tijd herkend worden en zo nodig aangepakt kunnen worden bieden wij een seniorenconsult aan. Dit is een extra algemene lichamelijke controle, naast de jaarlijkse controle. In overleg kunnen een bloeddrukmeting, bloedonderzoek en urine onderzoek, gecombineerd voor een lagere prijs, een deel van de extra controle uitmaken.
Wanneer is een hond een oudere hond? Dit verschilt natuurlijk per ras, daarom raden we u aan om op hogere leeftijd (6-8 jaar ongeacht ras) naast de jaarlijkse check vaker langs te komen voor een seniorenconsult. Een kat kan 15 tot 20 jaar worden. Vanaf 7 jaar spreken we bij de kat over middelbare leeftijd en vanaf 11 jaar behoort een kat tot de senioren en raden we een seniorenconsult aan.
Ook voor een seniorenconsult dient u van tevoren een afspraak te maken.
Heeft u vragen of twijfels, neem dan vooral contact op!